2021-09-25 18:52:50• hírek • Agerpres

Florin Cîţu lett a PNL új elnöke

Florin Cîţut választotta elnökéül a Nemzeti Liberális Párt (PNL).

A szombati kongresszuson Florin Cîţunak 2878 küldött szavazott bizalmat, míg ellenfele, Ludovic Orban 1898 voksot kapott.


Ludovic Orbannak fontos szerepe volt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) életében, az alakulatnak azonban most olyan döntést kell hoznia, amellyel újabb szintet léphet - jelentette ki még a szavazás előtt Florin Cîţu. A kormányfő rámutatott, méltányolja azokat a jó dolgokat, amelyeket Ludovic Orban elnökként tett a pártért, mint ahogyan korábban a tévedéseit sem hagyta szó nélkül. "Most azonban olyan döntést kell hoznia a PNL-nek, amellyel szintet léphet a párt" - fogalmazott. Hozzátette, nem személyes küzdelem a kettejüké, a tét egy új irány megszabása a párt számára. "Tudom, hogy ellenfelem is tisztában van ezzel, de nem hajlandó elfogadni, mert politikai karrierje és elnöki pozíciója forog kockán" - fogalmazott beszédében Cîţu.


A miniszterelnök kiemelte, a nagy ősök ismételt megidézése nem elegendő, az emberek tetteket akarnak látni, ezért arra biztatta a küldötteket, hogy "a tettek emberét" válasszák meg elnöküknek, aki a liberális Románia támogatója. Meglátása szerint a kongresszus megerősíti a PNL-t, amely jól kormányozza az országot, jól kezelte az egészségügyi válságot.


"Románia zöld ország volt mostanig, és én csak annyit mondok: amíg én leszek a PNL elnöke, nem zárjuk be a bevásárlóközpontokat, nem zárjuk be a cégeket, nem zárjuk be a piacokat, nem zárjuk le a gazdaságot" - jelentette ki.


Florin Cîţu ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy vezetése alatt a PNL nem fog szövetségre lépni a Szociáldemokrata Párttal (PSD), amelyet a liberálisok legnagyobb ellenségének tart. "Elhatárolódunk ettől a toxikus párttól, amelyik csak rosszat tett a románoknak. Ellenzékben tartjuk most is, és 2024 után is" - fogalmazott, hozzátéve, jómaga soha nem fogja megkísérelni bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatni saját kormányát. Mint kifejtette, a Iohannis elnökkel való partnersége őszinte, az államfő és a PNL közösen jelentik a megoldást Románia számára.


A kormányfő hangsúlyozta, a PSD mellett volt koalíciós kollégái is különféle vádakkal illették, ő azonban minden esetben bebizonyította, hogy nincs igazuk, és megvalósította ígéreteit, amit a hivatalos adatok is alátámasztanak.


"Ezek a választások nem rólam vagy Ludovic Orbanról szólnak, hanem a Nemzeti Liberális Párt jövőjéről a politikában most és 2024 után, amikor négy választást kell végigvinnünk a PSD ellen. És én vagyok a PSD legnagyobb ellensége, én vagyok az egyetlen, aki győzelemre viheti a PNL-t 2024-ben" - mondta még Florin Cîţu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: